In november en december van 2022 konden huishoudens met een kleine portemonnee gebruik maken van de boodschappenpassenactie. De actie verliep erg succesvol. In totaal zijn ongeveer 6000 boodschappenpassen ter waarde van 50 euro uitgegeven. Ieder huishouden kon de pas maximaal 3 keer aanvragen. Dit komt neer op ongeveer 2000 huishoudens.

Wethouder Jorik Huizinga is blij met het verloop van de boodschappenpassenactie: ”Het is mooi om te zien dat we met behulp van de deelnemende supermarkten iets extra’s hebben kunnen doen voor inwoners die het financieel lastig hebben. We staan het hele jaar door klaar voor deze groep inwoners. We kunnen hen op veel verschillende manieren ondersteunen. Door de sterk gestegen prijzen, vonden we het juist rond de feestdagen belangrijk iets extra’s te bieden. Ik hoop dat de 6000 aangevraagde passen voor enige verlichting hebben gezorgd rond de feestdagen.”

Vanaf 1 januari 2023 kunnen meer mensen gebruik maken van het Meedoenarrangement. Vorig jaar konden mensen met een inkomen tot 120% van het wettelijk minimumloon er gebruik van maken. Vanaf dit jaar geldt dat voor inwoners met een inkomen tot 130% van het wettelijk minimumloon. Bovendien stijgt het minimumloon. Hierdoor kan een grote groep ‘nieuwe’ inwoners vanaf dit jaar gebruik maken van het Meedoenarrangement.

© Foto: Gemeente Doetinchem