In het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is deze week gestart met het zetten van de zogenaamde ‘boosterprik’. In eerste instantie worden werknemers in de acute zorg uitgenodigd om de derde vaccinatie tegen het coronavirus te halen.

“Daar wordt veel gebruik van gemaakt”, vertelt een woordvoerder van het Slingeland tegenover REGIO8. Het ziekenhuis heeft in totaal vijf dagen ingepland voor het uitvoeren van de vaccinaties. Als dinsdag blijkt dat er nog vaccins over zijn, krijgt ook personeel van andere afdelingen binnen het ziekenhuis de kans om een boosterprik te krijgen. “Wij willen natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen dat mensen klachten krijgen”, aldus de woordvoerder. “We hopen dat de boosterprik daarbij helpt.”

Ondertussen is de planbare zorg grotendeels afgeschaald in het Slingeland in verband met het grote aantal coronapatiënten. “We zien de druk steeds verder toenemen”, aldus de woordvoerder. Op dit moment zijn vier Intensive Care-plekken ingericht voor corona, naast twintig plekken op de afdeling. “Maar we kijken hoe we die plekken verder kunnen opschalen”, geeft de woordvoerder aan.

Foto: Slingeland Ziekenhuis