Ulftenaar Koen Bouwman heeft een zilveren medaille gewonnen op het WK wielrennen in België. Op de Mixed Team Relay werd de Nederlandse ploeg tweede, op twaalf seconden afstand van winnaar Duitsland.

Op de Mixed Team Relay rijden eerst drie mannen, voor Nederland Jos van Emden, Bauke Mollema en Bouwman, het parcours. Als de mannen finishen gaat het drietal vrouwen van start over hetzelfde parcours. De mannen noteerden na ruim 22 kilometer in en rondom Brugge de zevende tussentijd. Bij de vrouwen stonden voor Nederland echter wereldkampioen tijdrijden Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten – die derde werd achter Van Dijk – en Riejanne Markus aan de start. Op het tussenpunt noteerden de Oranjedames de tweede tussentijd en was er alleen nog een achterstand van vijftien seconden op de Duitse dames.

Hoewel Van Dijk, Van Vleuten en Markus ook de snelste tijd noteerden op het laatste gedeelte van de tijdrit, was dat niet genoeg om de twaalf seconden achterstand op de Duitse dames goed te maken. Voor Bouwman is het de tweede medaille op het WK in deze discipline. In 2019 veroverde de Ulftenaar de wereldtitel.

Foto: REGIO8