Verschillende enthousiaste plukkers gingen woensdag de wijnranken van Wijnhoeve Elanova in het buitengebied van Vorden in om te beginnen met de eerste oogst van dit seizoen. Ondanks de weinige zonnige dagen deze zomer is wijnboer Rob Roth tevreden over de kwaliteit van zijn druiven.

De wijnboer krijgt bij het oogsten hulp van verschillende enthousiaste plukkers. “Mensen die hier kamperen of hier gekampeerd hebben of juist even terug komen om mee te helpen plukken”, beschrijft Roth de helpende handen. “Ook zijn er vandaag veel buren en vrienden. En mijn moeder van inmiddels 93 mag ik echt niet overslaan want dan wordt ze boos.” De moeder van de wijnboer had deze dagen al vast gezet in haar agenda. “Ik vind het altijd een feest en daarom heb ik ook tegen mijn zoon gezegd dat ik het niet wilde missen”, laat de moeder weten. Zelf is ze ook een groot liefhebber van de wijnen van haar zoon: “Ik drink iedere dag rond een uur of half vijf een glas wijn, Achterhoekse wijn.”

Of de geplukte druiven ook zorgen voor goede wijn weet Roth komende zomer pas. “We hebben het wel eens slechter gehad, maar het is echt een goede kwaliteit dit jaar”, aldus de Achterhoekse wijnboer. “Ik zie erg uit naar het eindresultaat, maar dat weten we volgend jaar juli pas.”

Foto: REGIO8