September is de tijd om appels en peren te oogsten. Om dit te vieren worden er door het gehele land de fruitigste plukdagen georganiseerd. Voor jong en oud dé ultieme kans om kennis te maken met appel & perenrassen, het oogsten van het fruit en een kijkje te nemen in de boomgaard. Langs de IJssel tussen Doesburg en Zutphen liggen de boomgaarden van de familie Horstink, uniek voor de Achterhoek. Al sinds 1928 wordt hier met zorg en liefde fruit geteeld. Waar eerst de hoogstambomen stonden, is nu een modern fruitteeltbedrijf met 16 ha appels, peren, pruimen, kersen en aardbeien.

Tijdens de Appelplukdagen is Fruitbedrijf Horstink opengesteld voor publiek. Je kunt een wandeling maken door de boomgaard of tegen vergoeding zelf je appels plukken. Er zijn kramen met leuks en lekkers, demonstraties, uitleg en proeverijen in de gezellige boerderijwinkel. Kinderen kunnen spelen op het springkussen, in de grote zandbak of zich laten schminken.

De Appelplukdagen bij Fruitbedrijf Horstink zijn op zaterdag 25 september van 9:00 tot 16:00 uur en zondag 26 september van 10:00 tot 16:00 uur.