Vrijdagmiddag was de feestelijke opening van het Klompenpad Braakhekke Bultenpad in Harfsen. Wethouder Eric-Jan de Haan van de gemeente Lochem en Arjan Vriend, directeur-bestuurder van Landschapsbeheer (SLG) onthulden het startpaneel in bijzijn van de vrijwilligers, werkgroepleden, deelnemende grondeigenaren, pers en andere betrokkenen. Daarna volgde een wandeling, van ongeveer een half uur, over een deel van het Klompenpad. Grondeigenaren en vrijwilligers kregen deze middag ook een klomp als vogelhuisje en een medaille pin aangeboden.

Het Braakhekke Bultenpad is een rondwandeling van elf kilometer door het mooie buitengebied van Harfsen. De wandeling start midden in Harfsen bij de Klokkenstoel, waar het startpaneel is geplaatst. “Voor mij is het een beetje het pad van verbinding geworden”, vertelt wethouder Eric-Jan de Haan tijdens de opening. Hij noemt onder andere de verbinding die het Klompenpad heeft met het Klompenpad van Laren. “Hiermee verbinden we de kern Harfsen met die van Laren. Dit is natuurlijk fantastisch voor de saamhorigheid.” Het Braakhekke Bultenpad is het 148ste Klompenpad en het tweede Klompenpad in de gemeente Lochem. Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de route ontwikkeld. Zij gaan het pad ook maandelijks nalopen en onderhouden om te controleren of alles nog werkt en toegankelijk is.

Met medewerking van grondeigenaren, gemeente Lochem en andere partijen uit de streek is de route tot stand gekomen. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Lochem en de Nationale Postcode Loterij. De route is in beide richtingen gemarkeerd met rode klompjes.

© Foto’s: Nicole Arendsen

Meer foto’s in ons fotoboek