Waste bin full of electronics, e-waste and recycling concept

Samen met 5 andere basisscholen uit de gemeenten Goirle en Oisterwijk doen 5 Doetinchemse basisscholen mee met de E-waste Race. De race is officieel van start gegaan met een kick-off op basisschool Gaanderwijs in Doetinchem. De in totaal 10 deelnemende teams gaan 4 weken lang de strijd aan met elektronisch afval, ook wel e-waste.

De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. De scholen die uit de gemeente Doetinchem meedoen zijn; Gaanderwijs, OBS de Huet, Obs Wis en Wierig, Basisschool Hagen en Basisschool De Wijngaard.

Henk Bulten, wethouder circulaire economie bij de gemeente Doetinchem, vindt de e-waste race een mooie manier om kinderen iets te leren. ”De kinderen die aan de race meedoen leren veel over hoe belangrijk het is dat we onze spullen niet zomaar weggooien. Ze krijgen gastlessen en gaan actief aan de slag met het inzamelen en hergebruiken van elektrische apparaten. Daarnaast hopen we dat het fanatisme van de kinderen ook overslaat naar hun ouders. Het is een race en er kan er maar 1 de winnaar zijn, maar wat mij betreft zijn alle deelnemende kinderen winnaars” aldus wethouder Bulten.

© Foto: RTV Ideaal