Een 35-jarige man uit Etten is onder meer veroordeeld voor het in brand steken van een Maserati ruim twee jaar geleden. Hij heeft een celstraf van 18 maanden opgelegd gekregen, welke hij in voorarrest heeft uitgezeten. Dit meldt REGIO8.

De man is veroordeeld voor brandstichting, mishandeling en bedreiging. Ruim 2 jaar geleden stak de man de Maserati van zijn ex-werkgever Armando Muis, eigenaar van La Souris Scooters, in brand die hem kort daarvoor had ontslagen. Daarnaast spoot hij met pepperspray in het gezicht van een vrouw die een verklaring in de zaak had afgelegd. Ook bedreigde hij, vanuit de gevangenis, een man die tegen hem had verklaard. De man heeft de opgelegde gevangenisstraf in voorarrest uitgezeten waardoor hij nu niet terug hoeft naar de gevangenis. Wel moet hij 400 euro schadevergoeding betalen aan de mishandelde vrouw.

De officier van justitie had ook tbs met dwangverpleging geëist, maar tevergeefs. Deskundigen hebben geen stoornis bij de man vast kunnen stellen waardoor de rechtbank hem geen tbs heeft opgelegd.

Foto: Facebook Armando Muis