Bronckhorst wil Sporthal De Kamp in Hengelo toekomstbestendig maken door de accommodatie te veranderen in een duurzame sporthal. De gemeente stelt een subsidie van 960.000 euro beschikbaar, daar moet onder andere een nieuwe ventilatiesysteem van worden gerealiseerd.

Sporthal de Kamp is een van de vier sportaccommodaties die Bronckhorst gaat verduurzamen. Dit werd in 2021 vastgesteld in de sportagenda van de gemeente. Hiervoor trok de gemeente in totaal 10 miljoen euro uit. De Hengelose sporthal wordt volledig gas- en CO2-uitstootvrij. Ook komt er een nieuw ventilatiesysteem. Het verduurzamen van de hal wordt in samenwerking gedaan met stichting binnensport Hengelo en Keijenborg. “Wij vinden het belangrijk dat een sporthal uitnodigend en prettig is”, aldus voorzitter Wilfred Lijftogt van de stichting. “Samen met de gemeente maken we van de Kamp een aantrekkelijke en eigentijdse sporthal waar we de komende jaren mee vooruit kunnen.” De werkzaamheden begingen volgend jaar aan het einde van het sportseizoen medio april.

De Kamp is een van de vier hallen die de gemeente aangaat pakken. Ook ’t Jebbink in Vorden, De Pol in Zelhem, ’t Hoge Wessel in Steenderen worden onder handen genomen door Bronckhorst. Eerder liet de gemeente weten dat er begonnen zou worden jaar met ’t Jebbink in Vorden, nu blijkt toch eerst De Kamp onder handen genomen te worden. “De volgorde waarin we de gemeentelijke sporthallen verduurzamen, hangt af van de technische staat, beschikbare budgetten en het toekennen van subsidies”, aldus de gemeente.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)