Bronckhorst plaatst zeven stacaravans voor de opvang van Oekraïnse vluchtelingen in Vierakker. Na een zoektocht naar een geschikte locatie zijn twee plekken in het dorp gevonden.

Vijf van de caravans worden geplaatst bij camping ’t Boshuis, twee stuks komen bij de boerderijwinkel aan de Kapelweg te staan. De eigenaren bieden volgens de gemeente graag de locaties aan. In de zeven stacaravans kunnen in totaal dertig tot veertig vluchtelingen worden opgevangen. De locaties doen in eerste instantie voor een periode van zes maanden dienst op als opvanglocatie. Dit kan verlengd worden met nog eens zes maanden. De gemeente trekt meer dan twee ton uit voor de plaatsing van de caravans.

Bronckhorst heeft verschillende locaties onderzocht voor de stacaravans, zo was ook de oude gemeentewerf in Zelhem in beeld. “Gekozen is voor de locaties in Vierakker”, meldt de gemeente. “De terreinen zijn zonder veel aanpassingen geschikt, snel beschikbaar en de eigenaren willen zich graag inzetten voor sociale binding tussen de vluchtelingen en bewoners in het buurtschap.”

De gemeente hoopt nog meer opvanglocaties te presenteren voor de langere termijn. Binnenkort wordt gesproken met de eigenaren van groepsaccommodatie De Hooge Weide in Vorden. Hier vond eerder al opvang voor de kortere termijn plaats. Ook is een woning aan de Zomerweg in Drempt door de eigenaar beschikbaar gesteld voor een periode van zes maanden. Sinds eind april is deze opvangplek in gebruik genomen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

Foto: Gemeente Bronckhorst