© Foto: REGIO8

Bronckhorst vraagt inwoners om mee te denken over een nieuwe burgemeester. De opvolgster van Marianne Besselink, waarnemend burgemeester Marja van der Tas, is tot begin 2025 actief in de gemeente, maar de zoektocht naar een definitieve opvolger is gestart.

“Daarvoor stellen we een profielschets op waarin we beschrijven welke eigenschappen we belangrijk vinden voor de toekomstige burgemeester”, aldus een woordvoerder van de plattelandsgemeente. Inwoners van de gemeente kunnen tot en met 17 april een digitale vragenlijst invullen. Daarin wordt onder meer ingegaan op de gewenste eigenschappen van een nieuwe burgemeester en de zaken die als eerst moeten worden opgepakt. In juni moet er, met input van de inwoners, een vacature uitgaan met een concrete profielschets.

Waarnemend burgemeester Van der Tas volgde op 1 januari Besselink op. Ze is de afgelopen tijd onder meer zichtbaar geweest in de asieldiscussie. Bronckhorst moet door de spreidingswet namelijk 221 vluchtelingen opvangen en wil dit op drie locaties doen. De eerste beoogde opvangplek is achter het gemeentehuis in Hengelo. De andere twee locaties zijn nog niet bekend.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8