Op 20 maart 2023 plaatste de gemeente Bronckhorst een landbouwsluis op de Wehlsedijk bij Laag-Keppel, tussen de ophaalbrug over de Oude IJssel en de TOP (toeristische opstap plaats). Deze tijdelijke sluis is onderdeel van een proef. De gemeente is benieuwd wat automobilisten, fietsers, omwonenden en anderen ervan vinden. Via een enquête is de ervaring door te geven zodat de gemeente Bronckhorst komt weten hoe er over de afsluiting van de N814 gedacht wordt.

”We willen inzichtelijk krijgen wat de afsluiting van de N814 betekent voor gebruikers van de weg, bewoners en ondernemers in het gebied. Dit doen we naast verkeerstellingen in de praktijk. Onafhankelijk onderzoeksbureau Moventem herhaalt het onderzoek tijdens de tweede proef met een tijdelijke landbouwsluis op de Keppelseweg in het najaar” aldus een woordvoeder van de gemeente.

De meetresultaten van de verkeerstellingen én de resultaten van de onderzoeken worden gebruikt om de bestuurders van de provincie Gelderland en gemeenten Bronckhorst, Doetinchem en Zevenaar te adviseren. De uiteindelijke oplossing staat nog niet vast.

© Foto: RTV Ideaal (archief)