In de gemeente Doetinchem zijn er acht nieuwe watertappunten waar een flesje gevuld kan worden met fris drinkwater. ”Het is belangrijk en gezond om genoeg water te drinken. Daarom zetten we ons in om dit gemakkelijker te maken voor inwoners en bezoekers” aldus de gemeente Doetinchem. Deze week is het de Doetinchemse Waterweek. De week, die Sport-ID organiseert, is een mooi moment om de nieuwe drinkwaterpunten te introduceren.

”Deze drinkwaterpunten raken verschillende onderwerpen waar ik mij als wethouder mee bezig houd: sport, spelen en water en riolering. Het is enorm belangrijk dat we voldoende water drinken. Zeker wanneer het warm is of wanneer je net hebt bewogen. Door klimaatverandering krijgen we ook steeds meer met (extreme) hitte te maken. Daarom juich ik deze drinkwaterpunten van harte toe” aldus de wethouder van de gemeente Doetinchem, Patrick Moors.

Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 mei is de Doetinchemse Waterweek. Een mooi moment om de verschillende watertappunten in de gemeente Doetinchem extra onder de aandacht te brengen. Sommige van deze punten staan er al een tijdje, terwijl andere kort geleden zijn geplaatst. ”Samen met Buha zoeken we dit jaar naar plekken voor extra drinkwaterpunten. Het gaat om plekken waar veel mensen samenkomen of waar veel mensen langs fietsen of wandelen én waar op dit moment nog geen andere drinkvoorzieningen zijn” benadrukt de wethouder.

© Foto: gemeente Doetinchem