De Pallandt van Keppelstichting wil zo snel mogelijk starten met voorbereidend werk voor woningbouw op de plek waar krakers ruim twee weken geleden een feest hielden. Het pand is inmiddels verzegeld door de gemeente Bronckhorst vanwege mogelijk brandgevaar.

De stichting kreeg eerder dit jaar al groen licht van de gemeente voor de woningbouw de Eldrikseweg. “Daarbij bestaat het voornemen de huidige boerderij te splitsen en te handhaven, zullen de bedrijfsgebouwen worden gesloopt en zal één geheel nieuwe twee-onder-een-kapwoning worden gerealiseerd”, legt rentmeester Frans van Lynden uit namens de stichting. “Binnenkort zal worden gestart met de voorbereidende werkzaamheden.”

De stichting ziet de kans schoon nu de krakers de locatie hebben moeten verlaten. In opdracht van de gemeente Bronckhorst is de boerderij in overleg met de brandweer verzegeld vanwege mogelijk brandgevaar, waardoor de bewoners niet meer in het pand mogen wonen. De kraker zelf bestrijdt bij De Gelderlander het gevaar en geeft aan zo snel mogelijk terug te willen keren.

De boerderij is sinds december 2020 gekraakt. Dat ging zonder grote incidenten tot het feest dat in de nacht van zaterdag 13 mei plaatsvond, waarbij ongeveer honderd mensen samenkwamen om ‘een vriend te herdenken’. De harde muziek was tot in de wijde omtrek te horen. Uiteindelijk vertrokken de feestvierders nadat de politie hiertoe sommeerde.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: 112Achterhoek-nieuws.nl