De raads- en commissieleden van de gemeente Berkelland namen onlangs een kijkje in Beltrum. Op uitnodiging van de Raad van Overleg, een overkoepelend orgaan van alle 32 verenigingen uit het dorp, zagen zij hoe de vrijwilligers verbinding, efficiëntie en samen doen in praktijk brengen.

De Raad van Overleg heeft een bemiddelende functie in acties in en rond Beltrum. Alle vragen vanuit verenigingen, stichtingen en inwoners komen zo op een plek samen. Dit geeft voor iedereen duidelijkheid. Ervaringen en werkwijzen worden vaker benut en men hoeft het wiel niet telkens opnieuw uit te vinden. Zo ontstaan er korte lijntjes en kunnen zaken sneller worden geregeld.

Na een welkomstwoord van de voorzitter worden de raads- en commissieleden meegenomen langs een aantal verschillende projecten. Zo nemen ze een kijkje bij het 4 generaties-park; een speel- en beweegpark voor alle inwoners van Beltrum. Vervolgens wordt er gesproken over het Vitaal Sportpark waar de samenwerking tussen VIOS voetbal en de Survival Run centraal staat. Achter de sportvelden loopt het Kerkepad: oude kerkepaden die in ere hersteld zijn als fietsroute. Zo is er voor ieder wat wils.

Tot slot komt ook de Dorpendeal van Beltrum nog ter sprake. De provincie en de gemeente hebben onlangs akkoord gegeven op het visiedocument, dus nu kan er verder worden gewerkt aan de samenwerking tussen verenigingen en inwoners om zo de sociale cohesie in Beltrum nog verder te versterken.

© Foto: RTV Ideaal (archief)