Binnenkort start stichting Buddy to Buddy Bronckhorst een nieuwe matchingsronde. De organisatie zoekt mensen die in vier maanden tijd een nieuwe dorpsgenoot, iemand die naar Nederland gevlucht is, willen leren kennen. Samen ga je leuke dingen doen en leer je elkaars cultuur kennen.

Buddy to Buddy koppelt vluchtelingen en statushouders aan de inwoners van gemeente Bronckhorst op basis van gelijkwaardigheid. Hiermee gaan ze enerzijds het sociale isolement onder vluchtelingen tegen en vergroten ze anderzijds de betrokkenheid van Nederlanders bij de integratie van hun nieuwe dorpsgenoten.

Het idee is simpel, je leert je buddy kennen tijdens een feestelijk matchingsdiner en spreekt daarna wekelijks met elkaar af op een zelfgekozen moment. Dit doe je niet alleen, samen met jou zijn er zo’n 25 andere buddykoppels die hetzelfde avontuur aangaan. Zo ontstaat er naast het één-op-één contact ook een community van mensen die met elkaar optrekken. Gedurende het project vinden er namelijk geregeld leuke activiteiten plaats. Na vier maanden wordt het matchingstraject afgesloten met een slotfeest.

De behoefte bij nieuwkomers voor gelijkwaardig contact met Nederlanders is groot, dat blijkt bijvoorbeeld uit de wachtlijst met nieuwkomers die staan te popelen om aan het project mee te doen. Anderzijds zijn er veel Nederlanders die iets willen doen voor nieuwkomers, maar niet goed weten hoe dit aan te pakken.

Op 22 februari om 19.30 uur vindt een informatiebijeenkomst plaats in Grand Cafe Ludger in Wichmond. Daarnaast zal er ook een informatieavond plaatsvinden op 4 maart bij Museum Smedekinck in Zelhem. De avonden zijn vrij toegankelijk en bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar het initiatief. Belangstellenden zijn welkom. Aanmelden kan via bronckhorst@buddytobuddy.nl of via de website: www.buddytobuddy.nl/bronckhorst