© Foto: Dean Schaap

Woensdagmiddag tussen 15:00 en 17:00 uur konden kinderen achter de kassa kruipen om hun eigen boodschappen te scannen bij Plus Mensink in Lochem. Enthousiaste kinderen schoven producten over de scanner door het initiatief van een medewerker van de supermarkt, Lee-Ann Hogetoorn.

“Ik merkte dat heel veel kinderen het heel erg leuk vinden om te helpen” begint Lee-Ann. Ze verteld dat ze een zusje heeft die af en toe helpt op een rustige zondag. “maar toen dacht ik; er zijn toch meerdere kinderen die dat leuk vinden, dus laat ik een middag organiseren”. Lee-Ann merkt op dat kinderen erg enthousiast zijn. “ze vinden het hartstikke leuk”.

Dat kinderen het leuk vinden is ook zeker op te merken, aangezien de kinderen enthousiast en met een brede glimlach achter de kassa glipten. Als kers op de taart overhandigde Lee-Ann elk kind een certificaat. “Die moet je meenemen wanneer je later werk gaat zoeken”, grapt een trotse ouder. Van wat er te zien valt, lijkt het een succes. Lee-Ann benoemd dat het voor herhaling vatbaar is, echter gaan ze het de volgende keer verder van te voren laten weten.

Meer foto’s in ons fotoboek