© Foto: REGIO8

De schok in Lochem is groot na het drama met de brug, waar woensdag twee personen bij om het leven kwamen. Dominee Paul Wansink opende ’s avonds de deuren van de Gudulakerk zodat mensen een kaarsje konden branden en hun verdriet delen.

“Je ziet dat sommige mensen in stilte en kaarsje willen branden, anderen willen een gesprek”, zegt de dominee. “Je ziet vertrokken gezichten en mensen die van slag zijn. Dat raakt je en geeft ook een machteloos gevoel. Je merkt dat Lochem een kleine gemeenschap is, en dit is dichtbij. Dat raakt je meer dan wanneer het verder weg is.”

Enkele tientallen mensen kwamen samen in de kerk. De schok in het stadje is groot. “Iedereen is wel een beetje geschokt dat het kon gebeuren”, zegt een van de bezoekers. “Het leek allemaal heel goed voorbereid, het is toch een bedrijf dat het vaker deed. en dan toch zo’n drama.”

De nieuwe brug over het Twentekanaal zou woensdag in elkaar worden gezet, maar dat ging volledig fout. Twee mensen die op een bouwtoren stonden, zijn om het leven gekomen. Twee anderen zijn gewond geraakt. De Arbeidsinspectie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

De burgemeester van Lochem, Sebastiaan van ’t Erve, reageert in een schriftelijke verklaring: “Allereerst gaat mijn medeleven uit naar alle slachtoffers en gewonden en hun families. Onze gedachten zijn bij hen die het verschrikkelijke nieuws hebben moeten krijgen dat hun dierbaren zijn overleden. Daarnaast denk ik ook aan de mensen die daar op de bouwplaats aanwezig waren tijdens het noodlottige ongeval. Zij hebben van dichtbij dit drama gezien. Ze worden nu opgevangen en begeleid. Ik wens hen allemaal heel veel sterkte toe.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8