Theater Hanzehof & Buitensociëteit lanceert een nieuw initiatief: BuitenSoos LIVE. Een podium waar opkomende, talentvolle artiesten uit de regio zich kunnen laten horen. Vrijdag 17 maart wordt de eerste editie afgetrapt met Tricklebolt, Queens Pleasure en Olaf Putker & the Scenic Sound. Alledrie hebben ze een connectie met Zutphen en dat maakt het dan ook de perfecte line-up voor deze eerste keer BuitenSoos LIVE.

In 2022 is er door Theater Hanzehof & Buitensociëteit hard gewerkt om de klassieke Buitensociëteit ook geschikt te maken om te functioneren als poppodium. En dat is gelukt! Door deze aanpassingen is er nu de kans om lokaal talent een goed en professioneel podium te bieden in Zutphen. BuitenSoos LIVE is hier het bewijs van.

De komst van de BuitenSoos als poppodium zal de culturele stad Zutphen nog meer op de kaart zetten. Hierdoor hoeven bewoners voor bepaalde concerten en evenementen niet meer uit te wijken naar omliggende steden maar kunnen ze terecht in hun eigen stad. Met de boodschap ‘Jouw plek in de stad’ wil de BuitenSoos dat dan ook duidelijk naar buiten brengen.

BuitenSoos LIVE is een samenwerking tussen echte pop-positivisten in Zutphen en de Achterhoek. St. Popcollectief Zutphen/Zutpop, Popcollege Zutphen, Mindnote Muziek en Theater Hanzehof & Buitensociëteit kijken dan ook uit naar de eerste editie van BuitenSoos LIVE.

© Foto: BuitenSoos LIVE