Woensdag bezocht burgemeester Marianne Besselink van Bronckhorst het buurtschap Vierakker. Zij werd daar verwelkomt door de leden van Levend Landschap Vierakker die zich inzetten om hun eigen leefomgeving groener en nog aantrekkelijker te maken. De burgemeester was onder de indruk van de inzet, samenwerking en de resultaten die worden behaald.

Tijdens een wandeling door Vierakker kreeg burgemeester Besselink een deel van de projecten te zien waar Levend Landschap zich voor inzet. Zo kwam ze langs een klein stukje van de wandelroute die wordt uitgezet, de nestkastjes die zijn getimmerd en opgehangen, de bomen die zijn aangeplant zowel in de bermen als bij particulieren in de tuin, en de houten weidehekken die op verschillende percelen zijn geplaatst. Tot slot zaaide Marianne een stuk grond in met bloemenzaad, zodat vlinders, bijen en andere insecten komende zomer weer kunnen profiteren van stuifmeel en nectar, en mensen van vrolijk bloeiende bloemen.

“Ik vind het mooi om te zien hoe de inwoners van Vierakker zich zo actief inzetten voor de natuur en het verbeteren van hun eigen leefomgeving” zei Marianne Besselink na afloop van haar bezoek. “De activiteiten van Levend Landschap Vierakker sluiten goed aan bij de doelen van de gemeente zoals we die in ons biodiversiteitsplan hebben opgenomen. Maar wat me vooral ook is opgevallen, is hoe zo’n initiatief zorgt voor nog meer sociale verbinding in de gemeenschap van Vierakker, en dat is ook een heel waardevol aspect van deze groep.”

Foto: Levend Landschap Vierakker / Rikjan Omvlee