Een voormalige drukkerij aan de Nieuwstad in Vorden is in beeld als locatie voor de bouw van meerdere woningen. De ontwikkelaar zou voornemens zijn om onder meer appartementen van vier hoog te maken, de gemeente wil meewerken aan de plannen.

“Maar er moet nog wel behoorlijk wat water door de IJssel gaan voor het zover is”, zegt wethouder Evert Blaauw. Onderdeel van de plannen zijn seniorenwoningen, starterswoningen, vrijstaande woningen en 2-onder-1 kapwoningen. De ontwikkelaar zelf wil nog niet reageren omdat de buurt nog niet op de hoogte is gebracht. Omwonenden zelf geven aan een brief te hebben ontvangen en zich met name zorgen te maken over de hoogte van de voorgenomen bouw.

Het college van Bronckhorst verleent in principe medewerking aan de plannen. Binnenkort moet er een besluit hierover naar de gemeenteraad gaan. De locatie aan de Nieuwstad staat sinds 2021 leeg, toen de drukkerij failliet ging. “Dat is jammer, want het is een grote locatie”, geeft Blaauw aan. “Maar het gaat ook om de juiste vorm en invulling. Er zullen nog wel wat plussen en minnen overheen gaan voor het naar de raad gaat.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8