Alexander Büttner speelt komend seizoen voor De Graafschap. De 33-jarige linksback tekent een contract voor drie jaar bij de club uit zijn geboortestad en komt transfervrij over van eredivisionist RKC Waalwijk.

“Alexander is een speler naar mijn hart met heel veel aanvallende impulsen”, laat technisch manager Peter Bijvelds weten over Büttner. “Fysiek staat hij er uitstekend op, maar het was voor mij ook erg belangrijk hoe hij er mentaal inzat. Het was mij echter al heel snel duidelijk dat Alexander heel graag naar ons wilde komen.” Büttner komt daarmee voor het eerst onder contract te staan bij de club uit zijn geboortestad Doetinchem. De 33-jarige linksback speelde in de jeugd van amateurclub vv Doetinchem toen hij op elfjarige leeftijd overstapte naar de jeugd van Ajax.

In Amsterdam kwam het niet tot een doorbraak, waarna Büttner via Vitesse in het betaald voetbal terecht kwam. Zijn grootste succes behaalde Büttner bij Manchester United, waar hij kampioen werd. Verder speelde hij voor Dinamo Moskou (Rusland), Anderlecht (België), opnieuw Vitesse en New England Revolution (Amerika). Dit seizoen komt hij uit voor eredivisionist RKC.

Büttner, ook woonachtig in Doetinchem, ziet de overstap als een ‘kers op de taart’. “Ik vond De Graafschap altijd al een hele mooie club met fantastische supporters”, geeft de 33-jarige linksback aan. “Toen Peter mij belde was ik eigenlijk direct enthousiast. Ik wil op en buiten het veld belangrijk zijn voor het team. Op het veld met aanvallende impulsen, scorend vermogen en buiten het veld wil ik de jonge jongens helpen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

Foto: De Graafschap media