Zowel het racecircuit in het buitengebied als de straten in de kern van Hengelo zijn dit weekend weer gevuld met motoren voor de 54e editie van de wegraces. De Hengelose Auto en Motorvereniging (HAMOVE) pakt na een afgelasting en een uitgeklede editie door corona flink uit in het eerste weekend van mei.

Vrijdag wordt het motorweekend afgetrapt met de rijdersparade, waarbij de motoren vanaf de Varsselring naar het dorp rijden. In het dorp staat een podium waar verschillende rijders vertellen wat hun verwachtingen voor het raceweekend zijn. Aan de races doen ook verschillende coureurs uit de Achterhoek mee waaronder Joey den Besten en Thijs Peeters. De lokale ondernemers zijn ook enthousiast over de parade van ronkende motoren. “Het is alleen maar leuk dat het weer gebeurt”, vindt Remko Offringa, die optreedt als voorzitter van de Hengelose Ondernemers Vereniging (HOV). “Door corona kon het een paar jaar niet, maar ik denk dat het weer veel mensen op de been brengt. Het is een mooie manier voor Hengelo om zich te profileren, een hele happening om te zien.”

De zaterdag is gevuld met trainingen en kwalificaties. De coureurs, verspreid over negen klassen, rijden die dag allemaal twee keer, waarna aan het einde van de dag de eerste drie races plaatsvinden. Zondag is de ‘racedag’, met in totaal vijftien races. Volgens Joep Haverkamp, bestuurslid bij de HAMOVE, is dit jaar iedereen weer welkom nadat er bij vorige edities beperkingen golden vanwege corona: “Het is mooi dat de bezoekers het eindelijk weer van dichtbij kunnen meemaken. Ze mogen weer rondom het paddock lopen en kunnen hierbij de renners van dichtbij zien. Het is fijn dat de bezoekers nu weer echt de sfeer kunnen proeven.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

Foto: Henk Teerink