Een paar dagen na het afbranden van Café Bon-Bini in Wehl heeft eigenaar Sjonnie Welling een oplossing gevonden om de feesten die gepland stonden in zijn zaal toch door te laten gaan. Dorpsgenoot Tom Driesen van DownTown stelt zijn horecagelegenheid tijdelijk beschikbaar en ook de gemeente Doetinchem en leveranciers dachten mee.

“Tom stuurde mij een bericht om te vragen of hij iets voor mij kon betekenen en kwam met het voorstel dat we misschien iets konden regelen met het zaaltje van DownTown”, schetst Sjonnie Welling. “Ik zat toen al gelijk te denken of het wel zou kunnen met een vergunning. Even later belde de gemeente op om te vragen hoe het ging en of ze iets konden betekenen, toen gaf ik aan dat ik wel naar DownTown zou willen en daar stonden ze gelijk heel positief tegenover.” De vergunning om de zaal van de voormalige discotheek te kunnen gebruiken was dan ook snel rond. “Het voelt heerlijk”, aldus Welling over de vergunning. “Echt een beetje onwerkelijk dat het zo snel geregeld is.”

Bij Café Bon-Bini in Wehl sloeg dinsdagavond het noodlot toe met het uitbreken van een grote brand. Vrijdag is het team van de Wehlse zaak begonnen met de voorbereidingen om zaterdagavond een gepland feest te kunnen houden. “We zijn vanaf 09.00 uur bezig met een man of tien”, vertelt Welling. “Het is al bijna helemaal schoon en ook de drankbestelling komt vandaag nog binnen.”

Vanuit Wehl werd ook een crowdfunding opgestart voor de zaak. Na twee dagen staat de teller al boven de 10.000 euro. “Supergaaf om te zien”, vertelt Welling. “Ik dacht: ‘wordt dat wel wat?’, maar we zagen dat er straks al meer dan vierhonderd mensen iets gegeven hadden. Het is echt gaaf om te zien dat iedereen graag wil dat we weer open gaan.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: RTV Ideaal (archief)