© Foto: RTV Ideaal (archief)

Inmiddels is het al een begrip te noemen: De Halse Dag. Dit jaarlijks terugkerende event, dat plaatsvindt op de eerste zondag van september, wordt dit jaar maar liefst voor de 27e keer gehouden in het Achterhoekse dorpje Halle. Als bezoeker struint u door de prachtige dorpsstraat langs gezellig aangeklede kraampjes, laat u zich verleiden tot wat lekkers te eten of drinken terwijl er van muziek en dans wordt genoten. Voor dat laatste is het bestuur van De Halse dag nog op zoek naar eenieder die zijn talent wil tonen.

Ieder jaar is de streekmarkt weer populair en één van de grootste redenen dat men van heinde en verre De Halse Dag bezoekt. Met heerlijke lokale producten worden bezoekers door de Dorpsstraat heen geleid, waar ze unieke (streek)producten kunnen kopen in de gezellige kraampjes. Traditiegetrouw kunnen de kinderen van de basisschool weer hun kleedje neerleggen en hun waar verkopen.

Naast deze grote publiekstrekker is er voor dit jaar ook weer een aantrekkelijk thema gekozen: talent. Denk hierbij aan bandjes, zang, koren maar ook dans, cabaret, kunst of acts zoals goochelaars of jongleren. Het bestuur roept dan ook jong en oud op om zich vooral aan te melden en iedereen kennis te laten maken met hun talent op deze dag, die elk jaar meer dan 2.500 bezoekers trekt.

De aftrap, die begin dit jaar plaatsvond, werd gedaan door een deels nieuw bestuur. Anneke Moorman, Tessa van der Veer en Lies van ‘t Pad sloten zich aan bij bestuursleden Herdien Beekman, Erna Venneker en Bertine Hermans. Met de komst van deze nieuwe bestuursleden, bestaat dit gezellige bestuur uit allemaal dames. Zij zetten zich met heel veel plezier in voor de 27e editie van de Halse Dag.

© Foto: RTV Ideaal (archief)