Het voormalige horecabedrijf aan de Waalderweg 2 in Mariënvelde krijgt een complete metamorfose. De bestemming wijzigt van horeca naar wonen. In het huidige voorhuis (voormalig cafégedeelte) komen 6 woningen. De aangebouwde feestzaal aan de achterkant van het café wordt gesloopt. Op de vrijkomende ruimte komt een twee-onder-één kap woning.

Het pand van café Heutinck is in 1924 gebouwd en ligt op een steenworp van de kerk die er bijna net zo lang staat. Het café is altijd een familiebedrijf geweest. Nadat de oom van de laatste uitbater, Henny Heutinck, voor de eer had bedankt, gingen zijn vader Willem en moeder Mina het bedrijf besturen. Behalve het café runden ze ook een kruidenierswinkel want een kroeg alleen was niet rendabel. Na de kerkdienst op zondag was het er altijd een drukte van belang. Voor in het café dronken de mannen een borrel, achter in de keuken zaten de vrouwen. Dan kwamen de huishoudboekjes te voorschijn en werden de openstaande rekeningen betaald. Maar Café Heutinck is ook beroemd vanwege de Tour de Mariënvelde.

Bouwbedrijf Bloed uit Ede schat in dat ze medio 2022 gaan starten met de werkzaamheden. De woningen worden verkocht door Kuenen Makelaardij in Varsseveld.

Foto: Gemeente Oost Gelre