Active Living Orion is door naar achtste finale van de Europese CEV Cup. Na een eerdere overwinning zonder setverlies in eigen huis werd TSV Jona ook in Zwitserland verslagen, waardoor een ontmoeting wacht met de Europese grootmacht Zenit Kazan. Zo meldt REGIO8.

De wedstrijd in Rapperswil-Jona werd een week later dan gepland gespeeld vanwege de geldende coronaregels. Orion was net als in de eigen Topsporthal ook in het Alpenland te sterk. Nadat de eerste set met 23-25 werd gewonnen, kwam TSV Jona in de tweede set niet in de buurt (18-25) van de ploeg van trainer Dirk Sparidans. De Zwitsers pakten de derde set (25-23), waarna Orion de laatste set met 11-25 won.

In de achtste finale wacht voor Orion een ontmoeting met de Europese grootmacht Zenit Kazan uit Rusland. Sparidans betitelde de meervoudig winnaar van de CEV Champions League eerder als een droomtegenstander: “Ons doel is de road to Kazan. Dat is een van de betere teams in de wereld die we ergens tegenkomen als zij ook blijven winnen.”

Foto: REGIO8 (archief)