De eerste prijs van zijn school, maar ook van de gehele gemeente Bronckhorst van de Peace Poster Contest Bronckhorst is behaald door Floris Brandon van basisschool De Pannevogel in Steenderen. De winnaars van de andere scholen zijn Signe van Westing van de Dorpsschool uit Vorden en Robin Hayer van basisschool de Kraanvogel uit Kranenburg. Lions Bronckhorst is trots op de drie scholen die hun medewerking gaven aan de wedstrijd.

De Lions Clubs International Peace Poster Contest is een internationale tekenwedstrijd, die kinderen in de leeftijd van 11 tot 13 jaar aanmoedigt om op creatieve wijze uit te drukken wat vrede voor hen betekent. In Bronckhorst deden de groepen 7 en 8 van de basisscholen De Dorpsschool in Vorden, basisschool De Kraanvogel in Kranenburg en baisschool De Pannevogel in Steenderen dit jaar mee.

De kinderen in Bronckhorst maakten ook dit jaar prachtige posters, waarop duidelijk te zien is hoe zij zich verdiept hebben in dit actuele thema: ‘Wij zijn allemaal verbonden’. Door hierover na te denken, worden kinderen zich bewust van de noodzaak om mee te werken aan vrede in hun directe omgeving, maar ook wereldwijd. Lions-lid Elly Lucassen en leerkracht cultuur Barbara Jansen beoordeelden de tekeningen. Door de coronamaatregelen konden de prijswinnaars niet met hun ouders en broertjes en zusjes bij hotel Bakker in Vorden worden uitgenodigd. De Lionsclub bezocht daarom de scholen persoonlijk en bracht de kinderen met een presentatie op de hoogte van de uitslag.

Lions Club Bronckhorst