Onder voorbehoud van verdere aanscherping van de coronamaatregelen organiseert de Stichting Promotie Borculo in 2022 weer de inmiddels traditionele Nieuwjaarsduik in de Hambroekplas te Borculo.

Er zijn opnieuw vrachtwagens beschikbaar gesteld die als kleedruimte kunnen worden benut. Dit keer is er geen Unox erwtensoep en ook de Unox mutsen ontbreken. Voor de muzikale aankleding wordt verzorgd door Arjan Schuurman. Voor noodgevallen is opnieuw Duikteam Air4All Divers paraat. De leden van Air4All Divers hopen van harte dat ze alleen een oefenbijeenkomst hebben en dat er niemand in nood komt.

”Wel proberen we ons daarbij zoveel mogelijk te houden aan alle coronamaatregelen, dus: Doe vooraf een zelftest, blijf thuis bij klachten, houd afstand en kom niet te vroeg, om minder lang een groter aantal personen bij de Hambroekplas aanwezig te laten zijn” zo laat Marja Schulenberg van de organisatie weten.

Mochten de coronamaatregelen worden aangescherpt of als de recreatieplas onverhoopt bevroren is, dan zal de Nieuwjaarsduik worden afgelast.

Foto: Henk Klein Hazebroek