© Foto: RTV Ideaal (archief)

Nu Hengelo weer even Knollendarp mag heten is het carnavalsweekend daar ook meteen volop van start gegaan. Al moet er nog wel rekening gehouden worden met een maximum aantal van 500 feestvierders. Maar dat mag de pret niet drukken, zegt Rick Hulshof van carnavalsvereniging De Peardeknuppels tegenover Omroep Gelderland. Hij straalt helemaal. “Toen we in de gaten kregen dat bijna alles weer mag, zijn we er meteen vol tegenaan gegaan. En toen de kaartverkoop begon, waren alle kaarten binnen één dag uitverkocht.”

Bij De Peardeknuppels lijkt het thema dit jaar ‘piraten’ te zijn. Er wordt veel gelachen en dat is heerlijk zichtbaar, omdat niemand een mondkapje draagt nu dat niet meer verplicht is. Ook de polonaise wordt om de haverklap ingezet. Ook die kan weer nu de anderhalve meter verleden tijd is. “Ohhhh wat heb ik dit gemist”, schreeuwt een vierder. Een andere houdt het bij heel hard zingen, waarna hij eerst vraagt wat hij nu eigenlijk gezongen heeft en vervolgens om een glas bier roept. Want dat is de favoriete dorstlesser.

Op dit Prinsenbal mogen dit jaar maximaal 500 feestgangers los gaan. Dat is een coronaregel die nog wel gehanteerd moet worden. “We hebben dan ook maar 500 kaarten verkocht. En we hebben vrijwilligers die in de gaten houden dat er niet teveel mensen komen. Dat moet nu eenmaal zo.” Maar verder wil Rick er niet te lang stil bij staan. Hij wil net als iedereen vooral genieten “Maandagavond zal ik geen stem meer hebben”, zegt hij nog even snel met een glimlach op zijn gezicht.

Foto: RTV Ideaal (archief)