Negen jaar na haar winst van het televisieprogramma The Voice Kids komt Laura van Kaam met haar eerste EP. De inmiddels 23-jarige Dinxperlose singer-songwriter heeft het heft in eigen handen genomen en zelf de muziekkeuze bepaalt.

Hoewel ze naar eigen zeggen is gegroeid als persoon en muzikant, ziet de zangeres zichzelf niet als een ander persoon dan het veertienjarige meisje dat The Voice won. “Ik ben geen compleet andere Laura van Kaam want ik denk dat ik toch altijd wel erg dicht bij mijzelf ben gebleven”, zegt de Dinxperlose. “Omdat ik zo jong was is het altijd een proces geweest, ik was dertien en dan vindt je alles leuk. Ik ben nu 23 en ik denk dat ik nu echt zeker ben van wat ik leuk vind en wat ik wil.”

Nu de theaters na de coronacrisis weer open zijn, heeft Van Kaam zin om weer op te treden. Haar belangrijkste stip op de horizon is de release van de EP: “Het allerleukste wat er voor mij aankomt is mijn releaseconcert voor de EP op 8 april. Dan ga ik ook voor het eerst met mijn nieuwe band optreden. Wat ik spannend vind, want ik heb nog nooit opgetreden met mijn nieuwe band. Dus dat wordt een soort debuut. Daar gaan we echt voor het eerst mijn eigen muziek spelen zoals ze ook op de EP zijn opgenomen.”

Foto: REGIO8