© Foto: RTV Ideaal (archief)

Charlison Benschop kijkt met een slecht gevoel terug op het conflict dat hij had met de clubleiding van De Graafschap over zijn contract. De spits is inmiddels weer speelgerechtigd en viel tegen Jong AZ alweer even in. “Je spreekt bepaalde dingen af met elkaar. Dan is dit jammer” aldus Benschop tegen Omroep Gelderland.

De 33-jarige Benschop zou in de slotfase van het seizoen nog wel eens heel belangrijk kunnen worden voor De Graafschap dat na de nipte zege bij Jong AZ nog altijd in de race is voor een play-off plek in de strijd om promotie. Die kans is niet groot. De Graafschap moet dan op plek acht eindigen. Ze staan nu tiende met vier punten achterstand op NAC Breda. Ook moeten de Superboeren Telstar nog voorbij.

Benschop is met zijn ervaring en positieve voorkomen een geliefd persoon binnen de selectie van De Graafschap. In het centrum van de aanval heeft trainer Roelofsen weinig opties. Benschop was ook altijd een vaste waarde in het elftal totdat de van Curaçao afkomstige speler dichtbij 25 wedstrijden was voor zijn werkgever. Vanaf dat moment zou zijn contract verlengd moeten worden met nog minimaal een jaar.

© Foto: RTV Ideaal (archief)