ING gaat per augustus van dit jaar 625 amateurvoetbalclubs in Nederland drie jaar lang financieel ondersteunen. In een grootschalig sponsorinitiatief verdeelt de bank in totaal ruim 2,5 miljoen euro aan sponsorgelden. Met deze actie onderstreept ING haar voortdurende betrokkenheid bij de ontwikkeling en groei van het amateurvoetbal in Nederland. Amateurvoetbalclubs kunnen zich tot vrijdag 28 april aanmelden voor deze kans op sponsoring door ING, die loopt tot en met 31 juli 2026.

De aan de actie deelnemende verenigingen worden door ING beoordeeld en geselecteerd op hun inspanningen om meiden- en vrouwenvoetbal te bevorderen en hoe zij invulling geven aan het ‘Niemand Buitenspel’ programma, dat ING vorig jaar introduceerde. Van de 507 geselecteerde voetbalverenigingen ontvangen 32 clubs een sponsorbedrag van 10.000 euro, 100 voetbalclubs kunnen rekenen op 5.000 euro en 375 clubs krijgen 2.500 euro. Deze bedragen worden de komende drie seizoenen aan deze voetbalverenigingen beschikbaar gesteld.

Voor alle gesponsorde clubs geldt dat ze zich inzetten om leden die in een slechte financiële situatie verkeren betrokken te houden bij hun club. ING verwacht dat de amateurclubs een financieel contactpersoon aanstellen die clubleden helpt met financiële vraagstukken, mocht dat nodig zijn. Op deze manier kunnen ook mensen die in armoede leven betrokken blijven bij het amateurvoetbal.

© Foto: RTV Ideaal (archief)