De Graafschap mag nog altijd hopen op deelname aan de play-offs. De Doetinchemmers wonnen met 0-1 op bezoek bij Jong AZ en stijgen naar de tiende plek, met vier punten achterstand op nummer acht NAC Breda.

In de eerste helft kwamen de bezoekers nauwelijks in de problemen. Het was aan Jong AZ-doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro te danken dat De Graafschap niet al snel op voorsprong kwam. Hij redde bekwaam op kopballen van Philip Brittijn en Xandro Schenk. De thuisploeg, waar Winterswijker Mexx Meerdink in de basis stond, had veelvuldig de bal, maar kwam niet verder dan een schotje van Myron van Brederedo. Op slag van rust kreeg De Graafschap een penalty na een handsbal. Alexander Büttner benutte het buitenkansje: 0-1.

Vlak na rust werd Meerdink gevaarlijk, maar zijn poging werd gepakt door Hidde Jurjus. Devin Haen, die de voorkeur kreeg boven de teruggekeerde Charlison Benschop, kopte even later voorlangs. Jong AZ werd daarna sterker en kreeg kansen. Zico Buurmeester kwam het dichtst bij, maar zijn knal eindigde op de paal, waarna Jurre van Aken naast schoot. In de spannende slotfase kwam Mees Kaandorp nog dichtbij een beslissing, maar hij faalde. Ricuenio Kewal kreeg vlak voor tijd een grote kans voor Jong AZ, maar Jurjus bracht redding.

Door de overwinning houdt De Graafschap zicht op deelname aan de play-offs. Vrijdagavond komen de Doetinchemmers alweer in actie. Dan komt Heracles Almelo, de nummer twee van de ranglijst, op bezoek op De Vijverberg.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: De Graafschap media