CIVON Innovatiecentrum op het DRU Industriepark in Ulft opent vanaf dit schooljaar iedere eerste zaterdag van de maand de deuren van 13.00 tot 17.00 uur. Verschillende partijen bieden elke eerste zaterdag van de maand diverse activiteiten aan in het CIVON Innovatiecentrum. Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling voor alle partijen die actief zijn in de Giethal, Afbramerij, Commiesruimte en Smederij.

“We starten met activiteiten die door vrijwilligers worden gegeven, zoals smeden, 3D-printen, 3D-puzzels maken, rondleidingen, escaperoute en gieten, maar willen dit de komende maanden graag uitbreiden met drones programmeren, VR en AR en kunstworkshops”, aldus CIVON-manager Gijs Smeman. De eerste editie is op 1 oktober. Deze dag staan de workshops ‘kennismaken met smeden’ en ‘3D-naamplaatje maken’ op het programma.

Er is keuze uit een aantal tijdsloten. Wie geen ticket heeft, maar spontaan langskomt op zaterdag 1 oktober, kan informeren of er plek is tijdens een van de activiteiten bij het DRU Inspiratiepunt . Het DRU Inspiratiepunt, gevestigd naast CIVON, is op zaterdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Foto: Civon Ulft