De decembermaand is voor vele een dure maand. Sinterklaas is weer vertrokken naar Spanje en de kerst staat voor de deur. Clown Marco uit Lochem wil daarom voor een ieder die in deze rara tijd het minder heeft toch iets leuks doen. De 49 jarige clown, het neefje van Bassie en Adriaan, heeft voor zijn deur een grote kerstboom staan waarin een wenskaart gehangen kan worden.

De clown is geboren in Vlaardingen en heeft het circusvak van zijn ooms Bassie en Adriaan geleerd. Door een scheiding is Marco in Lochem terechtgekomen. ”Dat was even geen lachen, normaal kan ik dat wel” aldus Marco. Optredens die Marco deed werden onder meer gedaan met het beroemde circus van Hans Martens door Nederland en Europa.

In de kerstboom hangen allerlei dingen zoals zuurstokken en lichtjes. Ook komen er kaartjes in de boom te hangen om een zak oliebollen op te halen van de plaatselijke oliebollenkraam. De kaartjes die worden opgehangen met een wens erop worden verzameld. Als de trekking is gedaan zal de kerstman het pakket komen brengen.

Foto: Clown Marco