Na 10 jaar afwezigheid wordt er in het buitengebied van Velswijk weer een kerstwandeling georganiseerd. Op donderdagavond 23 december van 18:00 tot 20:30 uur en zondag 26 december van 13:30 tot 17:30 uur zal er ”Op weg naar de stal” plaatsvinden. Een 7 hectare groot weiland wordt omgetoverd tot decor. Kom naar het dorp Bethlehem en luister naar de verhalen, bezoek de herders, vraag raad aan de wijzen en beleef het wonder van het kind in de stal.

De organisatie is in handen van een aantal buurtbewoners van de Velswijkweg. 1 van de organisatoren is Henk Boenink. Samen met 25 andere vrijwilligers zorgen zij ervoor dat het op beide dagen een groot succes gaat worden. ”Het decor is na 10 jaar in de stof gelegen hebben weer voor de dag gehaald. We hebben het al even opgebouwd op het erf naast onze boerderij. Vrijdag zullen we het decor met een aantal vrijwilligers gaan plaatsen” lacht Henk.

Dit jaar is er voor gekozen om een toch van ongeveer 2 kilometer aan te houden, dit in verband met de ruimte voor de bezoekers. Er zal voor gezelligheid, muziek, een hapje en een drankje worden gezorgd.

Foto: RTV Ideaal / Jeffrey van Londen