25 Jaar geleden werd de ijzerroute vanaf Doesburg (NL) naar Bocholt (D) voor het eerst gereden. Nu is de route nieuw leven in geblazen, gedigitaliseerd en maakt onderdeel uit van de internationale European Route of Industrial Heritage (ERIH). IJzerwerk, ontdekkingsreis langs de ijzerhistorie, vertelt het verhaal van de historische ijzerindustrie.

Maandag vond op het DRU Industriepark de onthulling plaats van het nieuwe routepaneel IJzerwerk door wethouder Janine Kock . Dit was in het bijzijn van Gudrun Koppers (locoburgemeester Stadt Bocholt), Michael Carbanje (burgemeester Stadt Isselburg), Arthur Boone (wethouder recreatie-toerisme van de gemeente Doesburg) en Henk Bulten (wethouder recreatie-toerisme van de gemeente Doetinchem). Peter van Toor, namens het Nederlands IJzermuseum, reikte de eerste exemplaren van de brochure IJzerwerk uit. DRU Industriepark is een ERIH Ankerpunt en tevens het middelpunt van de route.

De brochure is uitgebracht in Nederlands, Engels en Duits en is gratis verkrijgbaar bij onder andere alle VVV ‘s langs de route en Tourist info Bocholt en Tourist Info Isselburg. De route is als gpx-bestand te downloaden via de QR-code in de brochure en via de website van VVV Oude IJsselstreek.

Foto: VVV Oude IJsselstreek