Maandag 5 juni is een afvaardiging van de raad en het college van de gemeente Lochem op stap geweest met ervaringsdeskundigen om te ervaren hoe het is om je met een fysieke- of visuele beperking te bewegen in en rondom het centrum van Lochem. Deze dag werd georganiseerd door Stichting Welzijn Lochem.

Al vrij snel werd duidelijk dat bewegen in en rond het centrum van Lochem met een fysieke- of visuele beperking lang niet altijd even makkelijk is. Door dit zelf te ervaren deden de aanwezige college- en raadsleden de nodige inzichten op. Volgens de gemeente Lochem was het een waardevolle wandeling waarbij het belang van een prettige en toegankelijke woon- en leefomgeving voor iedereen nog maar eens extra onderstreept werd.

De gemeente Lochem bedankt Stichting Welzijn Lochem op sociale media voor de uitnodiging en organisatie. Onder het bericht van de gemeente Lochem op sociale media worden verschillende reacties geplaatst door bewoners. Vooral de schuine stoepranden die in de gemeente aanwezig zijn worden meerdere keren benoemd. Volgens de reageerders lopen de schuine stoepranden niet fijn.

© Foto: Arjan Gotink (gemeente Lochem)