Met 6365 punten werd corsogroep Hooiland vanmorgen uitgeroepen tot winnaar van het Lichtenvoordse Bloemencorso. Hun wagen ‘Goudvis’ kreeg de meeste punten van de vakjury. De Figuratieprijs ging naar Corsogroep De Witte Brug voor hun wagen ‘Gehavend’ en de publiekspijs ging naar Lansink-Bluiminck voor hun wagen ‘Cowboys’.

Voorzitter Herman ter Haar is tevreden over het verloop van het corso in het 93e editie van het bloemencorso. “Tijdens de afgelopen weken en dagen nam de corsokoorts toe. Alles werd in gereedheid gebracht om het ‘belevenement’ optimaal aan onze bezoekers te presenteren. Iedereen was in beweging en je voelde aan alles dat er iets belangrijks stond te gebeuren. Al onze inspanningen hebben geresulteerd in een geweldig corso waar we met zijn allen ongelooflijk trots op mogen zijn” aldus ter Haar.

Ook refereerde de voorzitter nog aan de uitreiking van het UNESCO certificaat. Voor Herman ter Haar was dit zijn laatste bloemencorso als voorzitter. “Ik kijk met ongelooflijk veel plezier terug op alle jaren vanaf 2004 en ben er heel erg trots op dat ik vanaf 2008 jullie voorzitter mocht zijn. Ik heb dat altijd als een groot voorrecht en als een bijzonder eervolle functie ervaren. Ik had dit echter nooit kunnen doen als ik me niet gesteund had gevoeld door de corsogroepen, door dit geweldige bestuur, de leden van de diverse werkgroepen en andere partners met wie ik hebben mogen samenwerken. Maar bovenal wil ik Marian bedanken. Zonder haar begrip en toewijding in al die jaren was me dit nooit gelukt. Het corso zit voor altijd in mijn hart”, aldus een geëmotioneerde Herman ter Haar.

Foto: Gerard Koerentjes

Meer foto’s in ons fotoboek