Zijspancrosser Koen Hermans uit Hengelo rijdt komend seizoen met de Franse bakkenist Nicolas Musset. De Achterhoekse crosser wil met zijn nieuwe partner gaan voor de wereldtitel.

“Dat is wat ik graag wil en wat ik nog niet bereikt heb”, zegt Hermans tegen REGIO8 over zijn ambitie voor volgend jaar. Hermans reed eerder al twee jaar samen met Musset. De twee veroverden onder meer het Nederlands kampioenschap tijdens de Zwarte Cross in 2019. Ook won Hermans met Musset voor het eerst een Grand Prix-wedstrijd, in 2018 in Letland. “Dat seizoen werden we tweede in het wereldkampioenschap, terwijl we een goede kans hadden op de eindzege. We waren toen snel en er had ook wel iets meer ingezeten.”

In 2022 krijgt het duo een nieuwe kans op de eindzege. De huidige bakkenist van Hermans, Glenn Janssens uit België, stopt na twee jaar omdat hij met een verbouwing zit. “Die combinatie is moeilijk om te realiseren, dus heeft hij daar zijn keuze in gemaakt”, aldus de Hengelose crosser. Half november wordt de kalender voor het nieuwe GP-seizoen bekend gemaakt. In januari start Hermans met de voorbereiding op het nieuwe seizoen met wintertrainingen.

Foto: REGIO8