Een vriendengroep is een crowdfundingsactie gestart voor het 17-jarige meisje dat zaterdag om het leven kwam bij een verkeersongeluk in Westendorp. Ze willen geld ophalen voor de uitvaart van de Doetinchemse, omdat ze niet verzekerd zou zijn aldus Omroep Gelderland.

“Door één verkeerd vinkje niet verzekerd”, schrijft initiatiefnemer Griet Baarda op de website van de crowdfundingactie. Ze maakt deel uit van een Facebookgroep waar ook de moeder van het slachtoffer lid van is. Namens de hechte vriendengroep, want dat is het inmiddels, wil ze 15.000 euro ophalen voor de uitvaart die vrijdag is.

Dinsdagochtend is Griet de inzamelactie gestart. Nog geen vijf uur later staat de teller al op ruim 5600 euro. Ze wil het meisje een waardig afscheid geven waarbij ze begeleid wordt door al haar familie, vrienden en kennissen. “Want dat verdient ze.”

Het meisje zat in een auto die in volle vaart tegen een boom botste. Het eenzijdige ongeval gebeurde op de Smoddedijk in Westendorp. Drie andere inzittenden raakten gewond. Het gaat een 20-jarige man uit Varsseveld, een 17-jarige jongen uit Varsseveld en een jongen van 16 uit Aalten. Hoe het ongeval kon gebeuren, is niet bekend.

© Foto: Omroep Gelderland