Zutphen is een stad in de Nederlandse provincie Gelderland, gelegen aan de rechteroever van de rivier de IJssel. Door deze gunstige ligging vinden veel watersportrecreanten en transporteurs over het water, hun weg naar deze havens. Voor passanten is de weg naar het centrum veelal goed bereikbaar.

Jachthaven Noorderhaven:
De jachthaven Noorderhaven is een nieuwe royaal opgezette jachthaven met boxen voor vaste ligplaatshouders en passanten. De haven is zodanig ingericht dat er ruimte is voor schepen van diverse afmetingen.

Jachthaven Gelre (Vispoorthaven):
De Jachthaven Gelre (Vispoorthaven) is een vereniging en heeft 120 leden, waarvan er 54 een vaste ligplaats hebben.

Jachthaven De Mars:
De Mars heeft ook een jachthaven. deze haven valt onder het beheer van de watersportvereniging De Mars. De jachthaven heeft een gunstige ligging in de uiterwaarden van de Gelderse IJssel. Deze jachthaven is goed te bereiken bij lage waterstanden. De maximale lengte voor passanten is hier 25 meter.

Industriehaven:
De Industriehaven biedt mogelijkheid voor op- en overslag. Voor de vrachtscheepvaart zijn er ook ligplaatsen aan de IJsselkade. Het gaat in totaal om ongeveer 350 meter aan ligplaatsen.

Houthaven:
De houthaven is een historische haven en is het hele jaar geopend en is dagelijks te bezoeken vanaf 10.00 uur. Deze haven is niet bedoeld als aanleghaven voor recreatievaartuigen, tenzij het een historisch schip betreft.

© Foto: Eddy Boerman

Meer foto’s in ons fotoboek