Deze week nam wethouder Erik Groters van de gemeente Aalten symbolisch de sleutels in ontvangst van een van de nieuwe elektrische auto’s. Autobedrijf Herwers uit Aalten levert vier nieuwe Nissan Townstars electric aan de gemeente, allen dus volledig elektrisch aangedreven.

”Als gemeente vinden we duurzaamheid belangrijk en we geven daarin graag het goede voorbeeld. Onze dieselauto’s rijden al langer op milieuvriendelijkere blauwe diesel en nu schakelen we langzamerhand over van benzineauto’s op elektrische auto’s. In Herwers hebben we daarin een goede, lokale en duurzame partner gevonden” aldus wethouder Erik Groters. De elektrische auto’s kunnen onder meer bij de gemeentewerf worden opgeladen. De laadpalen daar worden direct gevoed door de zonnepanelen op het dak van de werf.

Naast deze vier elektrische bestelbusjes rijden er ook nog auto’s en busjes van gemeente Aalten op benzine rond. “Zodra die aan vervanging toe zijn, ergens de komende jaren, worden ook dat elektrische varianten. Maar hiermee hopen we alvast een kleine bijdrage te kunnen leveren aan het verminderen van de uitstoot van CO2. En van de medewerkers heb ik inmiddels begrepen dat ze uitstekend rijden” verteld de wethouder enthousiast.

© Foto: gemeente Aalten