De Graafschap heeft vrijdagavond de derde achtereenvolgende uitzege geboekt. Na driepunters tegen TOP Oss (0-3) en Almere City FC (1-2) werd ook VVV-Venlo (1-2) aan de zegekar gebonden. Giovanni Korte en Jasper van Heertum maakten de goals namens De Graafschap; Sven Braken scoorde voor de thuisploeg.

De Graafschap-oefenmeester Reinier Robbemond koos voor dezelfde elf spelers als vorige week tegen FC Eindhoven (0-0). De eerste kans was na tien minuten spelen voor Hicham Acheffay, die na een steekpass van Devin Haen uithaalde maar zijn inzet gekeerd zag worden door VVV-doelman Lukas Zima.

Na rust maakte Korte de verdiende openingstreffer. Na een snelle overname werd de flankaanvaller ingespeeld door Elmo Lieftink en haalde hij verwoestend uit. Een prachtige knal vanaf zo’n twintig meter vloog in de kruising (0-1). Lang duurde de voorsprong helaas niet, daar VVV via Braken op 1-1 kwam. Van Heertum zorgde in de 62e minuut voor de 1-2, toen hij op fraaie wijze raak schoot achter Zima. Er volgde een hectische slotfase, omdat de thuisploeg nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker. Jeffry Fortes voorkwam een doelpunt en Hidde Jurjus redde uitstekend na een uithaal van Carl Johansson.