In een goed gevulde Vijverberg is De Graafschap tegen koploper Roda JC niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Ondanks de vele kansen over en weer bleven de doelen in Doetinchem schoon. In de eerste helft werd de wedstrijd nog even stilgelegd wegens bier op het veld, na de rust golfde het duel alle kanten op. Ondanks het gebrek aan doelpunten werden de supporters op de tribunes getrakteerd op een leuke pot voetbal.

Voorafgaand aan het duel kwam naar voren dat Thijs Jansen het doel moest gaan verdedigen voor de thuisploeg. In de warming-up kreeg Mees Bakker een bal op zijn achterhoofd waardoor zijn zicht werd beperkt. Maar aan Jansen was niet te zien dat hij om 19.50 uur pas hoorde dat hij moest spelen.

De van Feyenoord gehuurde keeper onderscheidde zich met enkele belangrijke en knappe reddingen. Daarmee hield hij zijn ploeg knap op de been. Aan de andere kant was De Graafschap af en toe gevaarlijk, maar tot echt grote kansen kwamen de Superboeren voor rust nauwelijks. Het duel werd in minuut achttien nog voor een kwartier gestaakt wegens gegooide bekers bier op het veld, afkomstig uit het uitvak.

Na rust was de wedstrijd spectaculair te noemen met kansen aan weerszijde. Namens De Graafschap waren Fortes, Warmerdam en Colyn erg dichtbij de openingstreffer, maar allen wisten de bal niet achter doelman Koen Bucker te krijgen. Roda was wat minder actief na rust en vond het puntje dat op het scorebord stond dan ook wel prima.

Door het gelijke spel blijft De Graafschap aardig meedoen om de plaatsen in de subtop. Roda JC daarentegen moet nog even wachten op het vieren van de eerste periodetitel. Als concurrent VVV-Venlo aanstaande zondag niet wint, kan de vlag alsnog uit in Kerkrade. Volgende week speelt De Graafschap op vrijdagavond in Tilburg tegen Willem ll.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met lokale omroep REGIO8.

© Foto: De Graafschap Media