De Graafschap heeft vrijdagavond in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen Jong FC Utrecht. Na de 1-0 – een prachtige treffer van Rick Dekker – kwam de uitploeg na rust terug in de wedstrijd. In de absolute slotfase maakten de Domstedelingen er zelfs 1-2 van, maar dankzij invaller Philip Brittijn hield De Graafschap een punt over aan het thuisduel met Utrecht (2-2).

De Superboeren begonnen met dezelfde elf spelers als vorige week, toen Excelsior op overtuigende wijze met 3-1 werd verslagen. De start van De Graafschap was goed; Giovanni Korte schoot over op aangeven van Hicham Acheffay en een schot van Jesse Schuurman werd geblokt door een Jong FC Utrecht-been. De grootste kans was voor aanvoerder Jeffry Fortes, die uit een hoekschop van Korte op de lat kopte. De jonge Domstedelingen kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit, maar De Graafschap stond verdedigend goed waardoor doelman Hidde Jurjus niet in hoefde te grijpen.

In de 39e minuut was het raak voor de ploeg van trainer Reiner Robbemond. Na goed terugleggen van Joey Konings schoot Rick Dekker de bal vanaf rand zestien binnen. De middenvelder maakte zodoende zijn eerste goal in het blauw-witte shirt van De Graafschap en zette zijn ploeg op een verdiende 1-0 voorsprong. Na zes minuten spelen in de tweede helft viel de gelijkmaker. Wat volgde was een hectische slotfase, waarin De Graafschap onder aanvoering van onze fanatieke supporters op zoek ging naar de gelijkmaker. Fortes, Brittijn en Jesse Schuurman hadden de 2-2 op hun schoen, maar De Keijzer voorkwam keer op keer een doelpunt. In de állerlaatste seconden viel toch de 2-2, toen Brittijn de bal langs De Keijzer schoof.