De Graafschap heeft vrijdagavond in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Dordrecht. Na de snelle 1-0 van Sam Hendriks maakte Dordrecht-invaller Jacky Donkor twee doelpunten. In de slotfase zorgde Hendriks met een benutte strafschop voor de 2-2 eindstand.

Trainer Reinier Robbemond koos voor dezelfde elf spelers als vorige week, toen er met 0-3 werd gewonnen bij Telstar. Danny Verbeek en Danzell Gravenberch keerden terug in de wedstrijdselectie. Voor Verbeek was het voor het eerst sinds vijf maanden dat hij tot de selectie behoorde. De Graafschap begon voortvarend in eigen huis en kwam via Hendriks al na drie minuten op voorsprong. Een puntgave voorzet van Mees Kaandorp werd feilloos afgemaakt door Hendriks, die zijn eerste doelpunt op De Vijverberg maakte. Kort daarna werd een uithaal van Johnatan Opoku gekraakt en na een misverstand bij Dordrecht werd een schot van Giovanni Korte net geblokt.

In de verlenging van de tweede helft besloot scheidsrechter Joey Kooij om de bal op de stip te leggen, toen Ruggero Mannes een overtreding beging op Ted van de Pavert. Hendriks benutte de penalty en zorgde voor een punt tegen Dordrecht.