Duizenden kaarten voor het Startschotgala in Lichtenvoorde zijn vrijdagochtend over de toonbank gegaan, waarna De Feestfabriek besloot het aantal beschikbare kaarten te verdubbelen tot twintigduizend per dag. De verkoop zorgt voor vrolijke gezichten bij de organisator, die met het driedaagse festival een zomer vol feesten willen aftrappen.

“Heerlijk om te zien dat iedereen er zoveel vertrouwen in heeft dat het een mooi feest gaat worden”, laat Lianne Overgoor, hoofd-horeca bij de festivalorganisator, weten over de start van de verkoop. Bij de Feestfabriek hadden ze stille hoop dat de kaarten voor het nieuwe festival in de smaak zouden vallen. “Stiekem wel een beetje, je weet natuurlijk dat iedereen er enorm op zit te wachten”, vertelt Jeroen Brummelman van de technische productie. “Het blijkt dat iedereen goede zin heeft.” Op het festival treden naast artiesten als Guus Meeuwis, Anouk en Kraantje Pappie ook lokale helden als Boh Foi Toch, Bökkers en Høken met de Heinoos op. De bezoekers van het Startschotgala kunnen volgens de organisatie een ouderwets Feestfabriek-evenement verwachten. “Het is een driedaags evenement onder de noemer; gewoon feest maken met z’n allen en blij dat we weer kunnen”, aldus Brummelman. “De aftrap van een hopelijk goed gevuld festivalseizoen.”

Lopende de vrijdag is de capaciteit per dag verhoogd naar twintigduizend, waardoor er nog meer dan voldoende kaarten te verkrijgen zijn Voor de Feestfabriek is het Startschotgala na twee jaar stilzetten op festivalgebied een mooi moment om op te starten richting de Zwarte Cross en Mañana Mañana. “Natuurlijk hopen we dat we in juli ook de Zwarte Cross kunnen organiseren en dan is dit inderdaad een mooi opstapje voor ons”, blikt Brummelman vooruit. “Loopt het allemaal nog en kunnen we het allemaal nog, maar het vertrouwen is er dat het allemaal goed komt.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8