De Graafschap heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Emmen nipt verloren. Op een goed gevulde De Vijverberg, waar ruim 10.000 supporters aanwezig waren, werd het 0-1 voor de club uit Drenthe. Door een doelpunt van Ben Scholte in de slotfase namen de Drenten de drie punten mee naar Emmen.

Op een sfeervolle De Vijverberg kregen beide ploegen kansen om de score te openen. De eerste échte grote mogelijkheid was voor FC Emmen, dat via Desley Ubbink dicht bij de 0-1 was. Een wereldredding van Mees Bakker voorkwam het openingsdoelpunt van de gasten. Aan de andere kant van het veld was het Philip Brittijn die goed werd aangespeeld door Levi Schoppema.

Na rust waren er minder kansen te noteren. Başar Önal probeerde het met een schot na een afvallende bal, maar zag zijn inzet geblokt worden. Simon Colyn kreeg een grotere mogelijkheid, die werd gepareerd door Hoekstra. Invaller David Flakus Bosilj had op aangeven van Brittijn de 1-0 op zijn schoen, maar werd op tijd gestuit door een verdediger van FC Emmen. Negen minuten voor het einde kwamen de gasten op voorsprong, toen Scholte zijn ploeg op 0-1 bracht.

© Foto: De Graafschap Media